Ben je beschikbaar op donderdagmiddag 24 maart?

Dan zijn we op zoek naar jou. Nederland met zijn hoofdstad Amsterdam wordt wereldwijd gezien als het fietsland bij uitstek. Voor ons Nederlanders is fietsen heel gewoon, maar voor mensen uit andere landen is onze fietscultuur en ons straatbeeld heel uniek. Denk maar eens aan: het grote aantal fietsen in Nederland, onze mooie fietspaden, de fiets als ingeburgerd vervoersmiddel (niet alleen voor sport, maar ook heel normaal vervoer voor woon-werk verkeer, een bezoek aan vrienden en/of bij het boodschappen doen).

TNO/De FietsCoalitie en de Universiteit van Nottingham onderzoeken hoe bepalend de rol van onze fietscultuur, onze infrastructuur en het op fietsverkeer ingestelde andere verkeer is op ons fietsgedrag. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar mensen die deel willen nemen aan een interactieve werkgroep sessie van 1 uur. In deze sessie zullen de onderzoekers middels filmpjes en discussies samen met jou proberen te achterhalen welke factoren bepalend zijn in jouw fietsgedrag en jouw inschatting van het fietsgedrag van andere fietsers. We willen het fietsgedrag vanuit twee perspectieven bestuderen, namelijk vanuit de fietser zelf en vanuit de automobilist.

Wij hebben daarom 2 verschillende sessies opgezet, waarvoor we op zoek zijn naar twee verschillende type deelnemers: 1: fietsers, 2: automobilisten. 

Wij hopen dat je tijd en zin hebt om deel te nemen aan ons internationale fietsonderzoek. Een vergelijkbaar onderzoek is al eerder uitgevoerd in Engeland. Wij zijn erg benieuwd of het onderzoek in Nederland vergelijkbare uitkomsten op gaat leveren.

Praktische detail informatie
Datum: 24 maart 2016

Tijd sessie 1: 14.30-15.30:
Fietsers (Frequente fietsgebruikers in Amsterdam)

Tijd sessie 2: 15.45-16.45:
Automobilisten (Frequente autobestuurders in Amsterdam)

Locatie: café Bret, Orlyplein 76, Amsterdam
 (voorplein Station Sloterdijk, parkeren bij Piarcoplein)

r9

Taal: Engels (De gesprekken zullen in het Engels gevoerd worden, maar er zijn ook Nederlanders aanwezig die u kunnen helpen als u zich niet zo zeker voelt in de Engelse taal)

Aantal deelnemers: max 10 per sessie
Onkostenvergoeding: EUR 30,00 (per deelnemer, in de vorm van een kadobon)

AANMELDEN bij De FietsCoalitie Contactpersoon Abdel Kwyasse, info@kwyassevents.nl of (06) 39 71 97 54