Data & Diensten

De informatie over fietsbewegingen uit de Kilometervreter app gebruiken we om fietsers in het gebied beter te faciliteren en het fietsplezier te vergroten. Via het Smart Cycling Platform  en de website www.Fietscoalitie.nl en www.fietskilometervreter.nl delen we informatie over de fietsbewegingen in het gebied. Onze Smart Cycling monitor geeft inzicht in herkomst en bestemming van deelnemers, routes, gebruikstijden, fietssnelheden en specifieke knelpunten voor fietsers. Vanzelfsprekend wordt de privacy van de deelnemers hierbij gegarandeerd.

Fietsdashboard

Dit fietsdashboard, ontwikkeld voor het gebied Amsterdam en Zaanstad, brengt fietsintensiteiten en fietssnelheden in beeld. Deze informatie is verzameld op basis individuele fietsreizen die geregistreerd worden via de Kilometervreter App. Met deze informatie willen we onderzoeken hoe mensen van hun herkomst naar hun bestemming fietsen, hoe snel gebruikers fietsen en op welke tijdstippen mensen fietsen. In een later stadium wordt deze informatie gekoppeld met data uit meetlussen en verkeerslichten en additionele databronnen; dit onderzoek is momenteel in uitvoering en nog niet beschikbaar.

Het SmartCycling dashboard is ontwikkeld door TNO, als partner binnen de Fietscoalitie SmartCity. De Fietscoalitie SmartCity inspireert mensen tot duurzame mobiliteitskeuzes en de nadruk wordt gelegd op het woon-werkverkeer per fiets.

Wilt u meer informatie over het Fietsplatform/Fietsroute planner? Neem contact op met Ernst Jan van Ark via ernst_jan.vanark@tno.nl.

Shares
Share This