Ambitie en resultaten

Ambitie en resultaten

De ambitie van de partners van de Fietscoalitie Smart City is om mensen te inspireren tot duurzame mobiliteitskeuzes.

De Fietscoalitie in Zaanstad en Amsterdam

Samen met lokale partijen hebben de partners van de Fietscoalitie in de periode 2015 – 2017 gewerkt aan meer fietsritten en minder files. We zijn gestart aan de Noordwestkant van Amsterdam. Daar hebben we bewoners en werknemers van Zaanstad, Amsterdam Sloterdijken en Amsterdam Noord gestimuleerd om vaker de fiets te pakken voor woon-werkritten tot 15 kilometer.

Gebiedsgerichte aanpak

Er is gewerkt met een gebiedsgerichte aanpak o.a. door het aanleggen van kortere of comfortabelere fietspaden, het aantrekkelijker maken van de fietsroutes met extra voorzieningen voor de fietsers en kunst, gratis ebike-probeeracties en beloningen via de Kilometervreter app.

Campagnes

Daarnaast zijn er diverse aansprekende campagnes gevoerd, zoals Fiets & Win een ebike, fietsen voor goede doelen, Omfietsen loont en win een e-bike voor een dag met Saens Fietsen (www.Saensfietsen.nl, A10-West dicht? Ga toch fietsen! bij de afsluiting van de A-10 (www.a10westdicht.nl).

Enquetes

Tot slot hebben we van ruim 2.000 fietsers in het gebied uitgebreide informatie ontvangen met betrekking tot hun fietsgedrag. De belangrijkste redenen om meer te gaan fietsen zijn de gezondheid, een andere fiets, acties van de FietsCoalitie en de positieve ervaring die is opgedaan met fietsen.

Resultaten

Onze integrale aanpak en de gereden fietskilometers via de app Ring-Ring en de app Kilometervreter zijn gemonitord door TNO. Voor een korte samenvatting van onze resultaten klik hier. Ook de uitgebreide rapportage is digitaal te ontvangen.

Meer weten?

De ambities van de verschillende partners gaan verder. Wil je meer weten? Klik dan hier 

Shares
Share This