Bezoekers van de Uitmarkt in Amsterdam en Zaandam, respectievelijk het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september, kunnen bij hun zoektocht naar uitstapjes niet om de Zaanstreek heen. Letterlijk en figuurlijk, want Marketing Zaanstreek is, samen met de Zaanse Schans, Zaans Museum, Saens Fietsen en Vereniging Zaansche Molen, prominent aanwezig.

In en om de stand, die met een molen en een Zaans huis zowel het industriële als het culturele erfgoed in onze streek verbeeldt, kun je alvast een stukje Zaanstreek ontdekken en word je uitgenodigd die ontdekkingstocht tijdens een bezoek voort te zetten. De mooiste wandel- en fietsroutes daarvoor zijn ter plekke verkrijgbaar en tevens op Zaansteek.nl te vinden. In de stand laat een fietsfilmpje zien hoe dicht bij Amsterdam onze streek eigenlijk is.

Amsterdamse Uitmarkt rond Oosterdok
De Uitmarkt in Amsterdam, dé aftrap van het Nederlandse culturele seizoen, bestaat dit jaar 40 jaar en vindt plaats op een bijzondere nieuwe locatie. Op het festivalterrein rondom het Oosterdok is zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 van alles te ontdekken. Vanaf Amsterdam CS kun je langs alle locaties en podia wandelen. De Zaanstreek vind je op het Marineterrein, tussen het Museumkwartier en de Noord-Hollandse buitenplaatsen.

Lees het volledige artikel http://www.zaanstreek.nl/bezoeken/highlights/uitmarkt.html

Ontdek Saens Fietsen
Saens Fietsen is een initiatief van Helma Schenkeveld van Count & Create en De FietsCoalitie en wordt gesteund door Marketing Zaanstreek en Hollandroute. Ons doel is om het fietsen in de Zaanstreek nog leuker te maken, het aanbod interessanter, mooie samenwerkingsverbanden te initieren en om daar lokale, regionale en landelijke bekendheid aan te geven. Binnenkort gaat een nieuwe actie van Saens Fietsen van start. Op zijn Saens. Goed voor elkaar. In samenwerking met betrokken Zaanse ondernemers. Reageer en laat ons weten of jij ook een goed idee hebt om het fietsen in die prachtige Zaanstreek te stimuleren. Wie weet kunnen wij dat met elkaar realiseren!

Lees meer over Saens Fietsen http://saensfietsen.nl/over-ons/