Kick-off Mobiliteit – Fietsen naar next level!

Heb jij ideeën over de toekomst van mobiliteit in de Metropool Regio Amsterdam en wil je actief met ons meedenken? Wij horen graag je ideeën. Op basis hiervan bouwen we verder aan de strategie mobiliteit van de Metropoolregio Amsterdam. Daarnaast is dit een ideale gelegenheid om te netwerken en nieuwe contacten op te doen!

Amsterdam is onlangs door de Europese Commissie uitgeroepen tot Europese hoofdstad van innovatie. De ambitie van de Board is om de Metropoolregio Amsterdam (MRA) ook op het gebied van slimme mobiliteit tot de Europese top-3 te laten behoren. Stedelijk vervoer in de Metropoolregio Amsterdam in 2025 emissievrij, dat is ons doel.

De regio wil internationaal voorloper zijn op het gebied van slimme en schone stadslogistiek voor alle soorten verkeer – van goederen- en diensten- tot personenverkeer. Door een leidende rol te spelen op het gebied van innovaties in het logistieke systeem en verbindingen met logistieke hubs buiten de stad, versterken we de positie van de MRA als logistieke hub van wereldformaat.

PROGRAMMA

15.15 uur – Inloop

15.45 uur – Opening & introductie

Opening door Pieter Litjens (Wethouder Verkeer & Vervoer, Gemeente Amsterdam)
Introductie door Walther Ploos van Amstel (Lector City Logistics, Hogeschool van Amsterdam)
16.15 uur – Parallelle werksessies rond thema’s:

(Inter)nationale connectiviteit
Stadsdistributie
Mobility as a Service
Fietsen naar next level!*
17.15 uur – Afsluiting

Wrap up door Lucas Vos (CEO FloraHolland)
17:30 uur – Borrel

*Helma Schenkeveld van De FietsCoalitie zal een presentatie geven in de parallelsessie: Fietsen naar next level! Over marketing, innovatie en een nieuw verdienmodel voor Bike Battles in Business!