Janine Hogendoorn van Ring-Ring is Fietsprofessional van het Jaar 2016

Janine Hogendoorn van fietsstimuleringsdienst Ring-Ring® mag zichzelf Fietsprofessional van het Jaar 2016 noemen. Tijdens het Nationaal Fietsdiner in Het Pakhuis in Groningen, onderdeel van het Nationaal Fietscongres, reikte Dr. Prof. Ruth Oldenziel deze oeuvreprijs uit aan een dolenthousiaste Hogendoorn. Met de oeuvreprijs wordt namens de fietssector waardering uitgesproken voor de fietsprofessionals in Nederland.

In totaal hebben meer dan 1500 fietsliefhebbers hun stem uitgebracht op de 10 genomineerden. Naast Janine Hogendoorn in de Top 3: Hugo van der Steenhoven – voormalig directeur Fietsersbond, geroemd om zijn jarenlange inzet voor de fiets – en Sjors van Duren van de provincie Gelderland, die zich breed inzet voor fietssnelwegen en het internationale congres VeloCity dat in 2017 in Nederland wordt georganiseerd.

Fietsers zijn goud waard
Winnares Hogendoorn zet zich vol passie in voor de fiets met haar dienst Ring-Ring® die het gebruik van de fiets stimuleert door aan Fkm’s (fietskilometers) regelrechte voordelen te koppelen. En wel vanuit vier partijen: ondernemers, werkgevers, steden en zorgverzekeraars. Ring-Ring® is een sociale onderneming met als doel verbinden, inspireren, betrekken en omarmen waar Nederlanders super goed in zijn: fietsen! “Fietsers zijn goud waard!”, zo luidt het credo van de Fietsprofessional van het Jaar 2016.

Origami
Hogendoorn geeft aan dat fietsen in Nederland is als origami in Japan. “Samen met alle anderen maak ik Nederland duidelijk dat de fiets in ons land echt heel bijzonder is. Het is als origami in Japan: we hebben zelf niet door hoe uniek het is, terwijl we met ons fietsgebruik Nederland het gezondste en schoonste land ter wereld kunnen maken. Daar dragen de fietsers en de fietsinfrastructuur aan bij, maar ook onze innovatiekracht speelt een grote rol, en de sector-overschrijdende samenwerking in Nederland.”

Nationaal Fietscongres
De oeuvreprijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Fietsdiner, de eerste van een nieuwe editie. Voor het eerst in 5 jaar duurt het Nationaal Fietscongres namelijk niet één dag, maar twee dagen. Morgen, op 2 juni, zal Hogendoorn tijdens het congres bloemen overhandigen aan scheidend Rijksadviseur Rients Dijkstra, die met zijn NL-Fietsland veel voor de fiets in Nederland heeft betekend. De Rijksadviseur spreekt morgen de fietsprofessionals toe en laat daarbij zijn hart spreken. “Deze keer geen boodschap op basis van onderzoek, maar recht vanuit het hart: we moeten trotser zijn op de fiets en we zijn er nog lang niet. Er is nog een wereld te winnen.” Wat dat betreft sluit Dijkstra’s hartenkreet naadloos aan bij het standpunt van Hogendoorn.